مدیریت هزینه و ارزش کسب شده
مدیریت هزینه
امروزه یکی از مهمترین مواردی که در شرکت های پروژه محور جهت مدیریت بهتر سبد پروژهها و برنامهریزی مالی مورد نیاز است، مدیریت هزینه پروژهها است. درمدیریت هزینه پروژه با استفاده از مجموعه تکنیک ها و اصول کنترل پروژه و مالی میتوان عملکرد مالی هر پروژه را از جنبه نحوه عملکرد( هزینه کرد) واقعی در مقایسه با هزینه پیشبینیشده برای کار انجام شده را بررسی نموده و راهکارهای اصلاحی در راستای کاهش هزینهها و تحت کنترل قراردادن آن را ارائه نمود.
جهت شرکت در دوره مدیریت هزینه بر اساس EVM Methodکلیک کنید
تعریف مدیریت ارزش کسب شده EVM : Earned Value Management
یکی از اساسی ترین تکنیک های کنترل هزینه است و روشی برای اندازهگیری و ارزیابی پیشرفت واقعی پروژه بر اساس کار انجام شده، زمان سپری شده و هزینهها است.روشی است جهت ارزیابی و بررسی عملکرد و پیشرفت کارهای پروژه با برآورد و اندازه گیری توامان محدوده و محتوای پروژه، زمان و منابع پروژه. ارزش کار انجام شده یک فعالیت یا یکی از اجزای ساختار شکست کار که در تاریخی مشخص پس از شروع پروژه، بر مبنای قیمت های واحد و مفروضات بودجه ای اولیه (مبنای محاسبات( PV محاسبه می شود. هرگاه صحبت از EV به میان می آید، مجموع EV تمام اجزای ساختار شکست کار در تاریخی مشخص پس از شروع پروژه مدنظر خواهد بود.
جهت شرکت در دوره مدیریت هزینه بر اساس EVM Methodکلیک کنید
ویژگی های اساسی از اجرای هر EVM
تحلیل متدولوژی EV راه استاندارد صنعتی است برای :
- اندازه گیری پیشرفت پروژه
- نشان دادن تکامل زمانی و هزینه ی پروژه
- راهی است برای ثابت نگه داشتن انحراف معیارهای هزینه پروژه
پیاده سازی EVM برای پروژه های بزرگ و پیچیده شامل بسیاری از ویژگی های بیشتر، از جمله شاخص ها و پیش بینی از عملکرد هزینه (بیش از بودجه و یا در بودجه) و عملکرد برنامه (در پشت برنامه و یا جلوتر از برنامه) مفید می باشد. با این حال، اساسی ترین شرط سیستم EVM بررسی پیشرفت آن با استفاده از PV و EV است.
محدودیت های EVM
- سبک وزنی و هزینه زیاد برخی از پروژه ها حاکی از عدم سازگاری با استانداردها می باشد.
- . EVM هیچ گونه پیش بینی برای اندازه گیری کیفیت پروژه ندارد.
- چالش در ایجاد یا کشف محور پیاده سازی چالاک از اصلEVM .
- دسترسی به مجموعه ای از اطلاعات درست و به موقع هزینه های واقعی را می توان سخت ترین جنبه از EVM دانست.