فرآیند مدیریت پروژه و مشاغل مناسب مدیران پروژه
پروژه و مدیریت پروژه
مدیریت پروژه بی شک یکی از مهمترین و پر استفاده ترین شاخه های مدیریت ، طی چند دهه اخیر بوده است. آن چیزی که به عنوان برداشتی جامع از میان توصیفاتی که کارشناسان و مجرّبین مدیریت پروژه از مفهوم مدیریت پروژه داشته اند ، بیانگر این واقعیت است که پروژه را مجموعه ای از فعالیت هایی دانسته اند که شروع و خاتمه داشته باشد به طوریکه این مجموعه فعالیتها عموماً تکراری نباشند. به این ترتیب بسیاری از اعمالی که در زندگی مردم رخ می دهند به نوعی پروژه خواهند بود. چون اولاً شروع و خاتمه دارند، ثانیاً تکراری نیز نیستند. با این حال برداشتی که امروزه از پروژه ها مد نظر است بیشتر شامل پروژه های تحقیقاتی، صنعتی، عمرانی، نرم افزاری و IT است.
جهت شرکت در دوره جامع مدیریت پروژه کلیک کنید
جهت شرکت در دوره جامع مدیریت پروژه کلیک کنید
فرآیند مدیریت پروژه
پنج گروه فرآیند مدیریت پروژه به شرح زیر هستند:
- -آغاز
- -برنامه ریزی
- -اجرا
- -نظارت و کنترل
- -اتمام
جهت شرکت در دوره جامع مدیریت پروژه کلیک کنید
مفهوم مدیریت پروژه
مدیریت پروژه ، مجموعه ای از دانش ، مهارتها ، ابزارها و تکنیک هایی است که با به کارگیری و یکپارچه سازی فرآیند مدیریت پروژه شامل فرآیندهای آغازین، برنامه ریزی، اجرا، کنترل و پایانی برای دست یابی به اهداف پروژه و رفع نیازهای آن به اداره فالعیت های پروژه می پردازد. مدیریت یک پروژه بدون توجه به تکنیک ها و دانش مدیریت پروژه، دقیقاً مثل انجام یک بازی فوتبال بدون داشتن تاکتیک بازی می باشد. یک مربی فوتبال باید بازیکنان را به همکاری با یکدیگر تشویق نماید و همواره باید این سئوال را از خود بپرسد که؛ "ما باید چگونه در این مسابقه بازی کنیم تا به امتیازی بالاتر از تیم حریف دست پیدا کنیم؟ پرداختن به این مورد توجه به یک نکته کلیدی است که تک تک اعضای تیم، جهت رسیدن به هدف باید مدنظر داشته باشند
جهت شرکت در دوره جامع مدیریت پروژه کلیک کنید
مشاغل مناسب مدیران پروژه
معمولا مدیران پروژه میتوانند مشاغل مختلفی را بر عهده بگیرند که از میان آنها به چند مورد اشاره میکنیم:
هماهنگکنندهی پروژه: کارمندانی که در این پُست مشغول به کار میشوند، معمولا به کارهای اداریِ مرتبط با پروژههای بزرگ رسیدگی میکنند، جلسات را هماهنگ و اطلاعات را به افراد مربوطه منتقل میکنند.
مسئول زمانبندی پروژه: این فرد سیستم نرمافزاریای که برای پروژههای بزرگ مورد نیاز است را کنترل میکند و به هنگام لزوم آن را بهروز رسانی میکند و مثلا، تغییرات برنامهها و فرجههای زمانی را وارد سیستم میکند. این بیشتر یک وظیفهی فنی است تا مدیریتی
دستیار مدیر پروژه: از این فرد انتظار میرود که در مواقع لزوم به مدیر پروژه کمک کند. معمولا قسمتهای مختلفی از پروژه به این افراد داده میشود که زیر نظر مدیر پروژه آنها را بررسی میکنند.
مدیر پروژه: وظیفهی او بررسی و نظارت بر پروژه از آغاز تا زمان تکمیل است.
مدیر پروژهی ارشد: این فرد بر چند پروژه به صورت همزمان نظارت دارد، پروژههای مختلف را با هم هماهنگ میکند، در مورد اولویتها تصمیمگیری و بودجهی کلی و منابع مورد نیاز تمامی پروژهها را مدیریت میکند.